Tri miliona dolara za 40 dana
0

Virtus Bologna i Bryant postigli dogovor

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski košarkaški klub Virtus Bologna postigao je usmeni dogovor s jednim od najboljih igrača svih vremena, zvijezdom LA Lakersa, Kobeom Bryantom.

Virtus i Bryant su se dogovorili za premiju od tri miliona dolara za prvih 40 dana boravka u Bologni i igranju utakmica za vrijeme trajanja "lockouta" u NBA ligi.

Amerikanac je proveo dva dana u Italiji zbog svojih sponzorskih obaveza prema Nikeu, ali je sada već na putu za Sjedinjene Američke Države gdje će prisustvovati na sastanku vodstva lige i Sindikata igrača, a tema će naravno biti "štrajk". Nakon toga Bryant će srediti radnu dozvolu i vratiti se u Italiju, vrlo vjerojatno već iduće sedmice.

Sve ovo je još uvijek neslužbeno jer ništa nije potpisano, ali izvor ovih informacija je osoba usko uključena u pregovore, pa treba vjerovati da u tome ima istine.

Virtus bi trebao otvoriti sezonu 9. oktobra protiv Rome, no kako je Talijanski košarkaški savez naknadno ubacio Veneziju u prvu ligu kao 17. ekipu, cijeli raspored se mora mjenjati. Prema trenutnom dogovoru Bryant bi za Virtus trebao odigrati desetak utakmica, a ukoliko dođe do prekida štrajka u NBA-u, Amerikanac i peterostruki osvajač prstena prvaka se može odmah vratiti u SAD.