Košarka
0

Vassilis Spanoulis MVP Final Foura i drugu godinu zaredom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Grčki košarkaš Olympiakosa Vassilis Spanoulis proglašen je i drugu godinu zaredom najkorisnijim igračem (MVP) završnog turnira (Final Four) Eurolige, koji je u nedjelju okončan u londonskoj O2 Areni.

Olympiakos je i drugu godinu zaredom osvojio titulu najbolje ekipe"starog kontinenta" pobjedom u finalu nad favoriziranim Real Madridom 100-88. Iako je u prvom poluvremenu izgledao izgubljeno te ostao bez poena, Spanoulis je u nastavku ubacio 22, te odveo svoju ekipu do velike pobjede. Uz 22 poena Spanoulis je upisao i dva skoka, te četiri asistencije.

Recimo i da je u polufinalnoj utakmici, protiv moskovskog CSKA, 30-godišnji Grk bio u slabijem izdanju s osam poena, ali pet skokova i četiri asistencije.

Ukupno gledajući Spanoulis je turnir u Londonu završio s 30 poena, sedam skokova i osam asistencija u 64 minute provedene na parketu.

Recimo da je epitet najboljeg igrača finalne utakmice ponio Acie Law koji je protiv Madriđana ubacio 20 poena uz po pet skokova i asistencija. Glavninu poena je upisao s linije slobodnih bacanja (11 od 13).