Centra NBA ekipe
0

Varejau otkriven krvni ugrušak u plućima, propušta ostatak sezone!

Totalsport
Anderson Varejao
Anderson Varejao
Centar NBA ekipe Cleveland Cavaliersa Anderson Varejao (30) propustit će ostatak sezone, jer mu je otkriven krvni ugrušak u desnom plućnom krilu.

Varejao je bio vodeći skakač NBA lige do povrede u utakmici protiv Toronta 18. decembra. Prvo se vjerovalo da mu je samo oteklo desno koljeno, ali su kasnije pretrage otkrile puknuće kvadricepsa u blizini koljena. Ranije ovoga mjeseca podvrgnuo se operaciji mišića zbog koje je trebao pauzirati oko dva mjeseca.

U međuvremenu su se pojavili puno ozbiljniji zdravstveni problemi udarnog igrača Cavaliersa pod koševima. Prošlog četvrtka primljen je u bolnicu u Clevelandu zbog zgrušavanja krvi. Trenutno prima tretman zbog krvnog ugruška u desnom plućnom krilu, te će u iduća tri mjeseca primati odgovarajuće lijekove. Cleveland je saopćio kako se očekuje potpuni oporavak brazilskog košarkaša.

Varejao je u posljednje tri sezone propustio više od 100 utakmica u Clevelandu zbog povreda. Ove je sezone do trenutka povrede bio na prosjeku od 14.1 koša (najbolji prosjek karijere) i 14.4 skokova u 25 odigranih utakmica.

NBA