Košarka
0

Utakmicom Hemofarma i Cibone započela nova sezona NLB lige

Totalsport
Utakmicom Hemofarma i Cibone otvoren je ovosezonski lov na naslov najbolje košarkaške momčadi u regionalnoj NLB ligi. Cibona ju je otvorila porazom, u Vršcu je bilo 86-80.

Mlada zagrebačka momčad ne samo da je pružila dobar otpor favoriziranom suparniku, već može žaliti i za pobjedom. Izvrsna igra iz prve četvrtine, a igrači Zdravka Radulovića riješili su je s 26-10 u svoju korist, ipak nije prenesena i na nastavak utakmice, pa je on odražen u neizvjesnosti oko rezultata.

Već do poluvremena domaćin je smanjio zaostatak na tri poena razlike (39-36 za Cibonu), da bi se u posljednju četvrtinu ušlo s poravnatim rezultatom (62-62). Dvicom Roka Stipčevića zagrebačka momčad je manje od dvije minute prije kraja utakmice još uvijek bila u prednosti (79-76). U preostalom vremenu cibosi su stigli postići još samo jedan poen. Na njihovu žalost, raspucani domaćin deset...

Svakako valja spomenuti raspoloženog kapetana Bojana Bogdanovića. Trener Radulović obećao je dati mu ovlasti u igri što je hrvatski reprezentativac i prigrlio te je s 29 poena (4-7 za dvicu, 5-11 za tricu, 6-7 slobodna bacanja) predvodio sve strijelce utakmice. Četrnaest koševa i sedam skokova dodao je Leon Radošević, dok je Rok Stipčević ubacio 13 poena i sedam lopti podijelio suigračima za koš. Spomenimo i deset koševa i devet skokova Tomislava Zubčića.

U redovima pobjedničke momčadi istaknuo se Milan Mačvan s 25 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

NLB liga, 1. kolo:

Hemofarm - Cibona 86-80