Košarka
0

Uprava Slobode zadovoljna proteklom sezonom

FENA
Košarkaški klub Sloboda iz Tuzle održala je danas konferenciju za novinare na kojoj je rezimirana pretekla košarkaška sezona, te predstavljeni planovi za iduće sezonu.

"Mi smo kao Upravni odbor zadovoljni urađenim u protekloj sezoni, prije svega rezultatski. Plan je bio da igramo Ligu 8 i da uđemo u polufinale - to smo i ostvarili. Plan je bio i da neko od mladih igrača ‘iskoči’ - i to je ostvareno, Milan Milošević najbolji je lokalni igrač Lige 8 BiH. U narednom razdoblju ćemo raditi tako da nam ciljevi budu malo viši," rekao je Marjanko Divković, predsjednik Upravnog odbora Sloboda Dite.

Istaknut je i talenat mladog kapitena Miralema Halilovića koji bi u narednoj sezoni trebao dobiti značajan prostor u igri. Također, ne smije se zaboraviti ni na kontinuitet stvaranja novih igrača jer Sloboda Dita je u protekle 3-4 godine svake sezone "izbacila" jednog novog igrača.

"Sloboda Dita je u prvom dijelu sezone odigrala 24 utakmice, dobila ih je 19, sve domaće i 7 na strani i to je za svaku pohvalu. U Ligi 8 učinak je 8/8 i malo mi je žao zbog zadnjeg poraza protiv Zrinjskog, trebali smo i morali dobiti tu utakmicu. Što se tiče pobjeda 5 je domaćih i 3 na strani - Grude, Slavija i Široki koja je bila najveće iznenađenje u tom dijelu Lige kao i pobjeda Borca protiv Bosne u Sarajevu. U polufinalu smo, i pored dva poraza, pokazali dobru igru, puno bolju nego prethodne sezone. Dakle, od 38 utakmica imali smo 27 pobjeda od kojih 10 na strani, i mislim da je to za ovu ekipu odlično, pogotovo u poređenju sa prethodnim sezonama" rekao je novinarima između ostalog Žarko Vujović, direktor Sloboda Dite.

Nakon odmora u srpnju, košarkaši pripreme za novu sezonu počinju 11. kolovoza a pridružit će im se i Zlatko Jovanović i Samir Lerić koji su potpisali ugovore sa Sloboda Ditom. Što se tiče ostalih igrača, nakon odlaska Rossa, Tomovića, Jocovića i Ninoslava Miloševića, upitan je ostanak Milana Miloševića za kojeg je interesovanje pokazalo nekoliko klubova iz regiej, a među kojima i beogradski Partizan Igokea s kojim će se ovih dana pregovarati. Odlazak ili ostanak bit će zajednička odluka Miloševića i Kluba.

Također, počinju i pripreme za sada već tradicionalni Memorijalni turnir "Slobodini košarkaški velikani" koji bi se ove godine krajem rujna trebao održati u Mejdanu a Uprava Kluba radi na tome da na Turnir dođu ekipe koje će zadovoljiti ukus košarkaške publike u Tuzli.

Godišnja Skupština Kluba trebala bi biti održana početkom rujna.