Košarka
0

Upitan početak sezone Allena Iversona

Totalsport
Foto: AFP/NBAE/Getty Images/File
Foto: AFP/NBAE/Getty Images/File
Tri sedmice uigravanja, moguće i početak NBA sezone, propustit će Allen Iverson (34), novi košarkaš Memphis Grizzliesa, a sve zbog povrede zadnje lože.

Svoju prvu utakmicu u sezoni Grizzliesi igraju 28. oktobra protiv Detroit Pistonsa, a hoće li pred svojim novim navijačima u utakmici protiv kluba iz kojeg je i došao u Memphis zaigrati Iverson, još se uvijek ne zna.

  • Ako mene pitate, bolje je da se ovo dogodilo sada nego kasnije u sezoni. Istovremeno, to je jedina pozitivna stvar cijele ove priče - kazao je Iverson koji je povredu zadobio u trening-kampu tima u Birminghamu (Alabama) prošle sedmice.

Pred ulazak u svoju 14. NBA sezonu, četverostruki najbolji strijelac najjače košarkaške lige svijeta pojačao je sastav Grizzliesa. Zadnju ložu povrijedio je prvi put u karijeri.

  • Naporno ću raditi kako bih se vratio u potpunosti spreman. Ne namjeravam ubrzati oporavak i tako u pitanje dovesti cijelu sezonu - dodao je igrač s impozantnim prosjecima u karijeri.

Igrajući za Philadelphiju, Denver i Detroit prosječno je po večeri kroz 886 odigranih utakmica bilježio 27.1 poen, uz 6.2 asistencije.

NBA