Košarka
0

ULEB kup: Poznati učesnici šesnaestine finala

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Susretima desetog kola okončan je prvi krug košarkaškog ULEB kupa, nakon kojeg su poznati učesnici šesnaestine finala.

Pored bh. predstavnika Bosne ASA BH Telecom plasman u eliminacijsku fazu u posljednjem kolu su izborili Ventspils, Keln, Azovmash, Oostende i Unics, te pet najboljih četvrtoplasiranih ekipa Wroclaw, Nymburk, Chalon, Jerusalem i Artland, koji su ostvarili po pet pobjeda.

U A-grupi Bosna je iznenadila Albu i pobjedom sa 15 poena razlike izborila dalji plasman. Pored Bosne iz ove grupe plasman su ranije osigurali Joventut i Turk Telekom koji su ostvarili po devet pobjeda uz samo jedan poraz.

Bešiktaš je u B-grupi osvojio prvo mjesto sa stopostotnim učinkom, čime je postao prvi klub u historiji ovog takmičenja koji je prvu fazu okončao sa skorom 10-0. Venspils i Keln su osvojili drugo i treće mjesto, a dalji plasman osigurao je i četvrtoplasirani Chalon.

U C-grupi Girona je osvojila prvo mjesto ispred Galatasaraya i Hemofarma, dok su se iz D-grupe u šesnaestinu finala plasirali Pamesa Valencia, Khimki i Azovmash.

Prvo mjesto u E-grupi osvojio je Triumph Lyubertsy, a dalji plasman osigurali su Budućnost iz Podgorice i Swans Gmunden.

Plasman u šesnaestinu finala iz F-grupe izborile su četiri ekipe. Prvi je bio Dinamo iz Moskve, dok je Oostende pobjedom nad Crvenom zvezdom u Beogradu osvojio drugo mjesto. Plasman su osigurali trećeplasirana Crvena zvezda i četvrti Nymburk.

Kalise Gran Canaria osvojila je prvo mjesto u G-grupi, iz koje su se još plasirali Asvel, Panionios i Wroclaw.

Beneton je u H-grupi zahvaljujući pobjedi u gostima kod Rige preuzeo prvo mjesto od Kieva, koji je poražen od Artlanda. Beneton, Kiev, Lukoil i Artland su prošli dalje, dok su u I-grupi pored Turowa i Zadra u šesnaestinu finala prošli Uniks Kazan i Hapoel Jerusalem sa po pet pobjeda.

Izvlačenje parova šesnaestine finala bit će obavljeno u ponedjeljak, 28. januara u Barceloni.