Košarka
0

ULEB kup: Novi poraz košaraša Bosne

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom pretpjeli su novi poraz u ULEB kupu. U susretu sedmog kola ovog takmičenja Bosna je u Sarajevu poražena od Turk Telekoma sa 80:85 (20:12, 21:27, 12:15, 27:31).

Drugim porazom od turske ekipe i ukupno petim u ULEB kupu "studenti" su gotovo izgubili šanse za plasman među 32 najbolje ekipe.

Bosna je dobro otvorila utakmicu, te zahvaljujući agresivnoj odbrani i brzim kontranapadima nakon 13 minuta imala 12 poena prednosti. No, u finišu prvog poluvremena Turk Telekom je zaigrao zonsku odbranu za koju sarajevska ekipa nije imala odgovor. Turci su blokirali sve prilaze košu, a preciznim šutevima za tri poena do kraja poluvremena su uspjeli da dođu na samo dva poena zaostatka.

U trećem periodu nastavila se dominacija gostujuće ekipe, koja je ubrzo prešla u vodstvo, a u posljednjoj četvrtini u potpunosti slomila otpor sarajevske momčadi. Bosna je do kraja pokušavala doći do preokreta, ali su košarkaši Turk Telekoma rutinski susret priveli kraju.

Najefikasniji kod Bosne bili su Lance Williams sa 20, Greer sa 18 te Bavčić i Ikonić sa po 11 poena, a kod Turk Telekoma El-Amin sa 20 i Dudley sa 15 poena i 11 skokova.