Košarka
0

ULEB kup: Gran Canaria - Bosna 89:69

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom eliminirani su iz daljeg takmičenja u ULEB kupu. U uzvratnom susretu šesnaestine finala Bosna je u Las Palmasu poražena od Gran Canarije sa 89:69 (20:10, 18:12, 31:22, 20:25).

"Studenti" nisu uspjeli očuvati prednost od sedam poena iz prvog suseta u Sarajevu, te su se ubjedljivim porazom u Španiji oprostili od daljeg takmičenja u ULEB-u. Bosna je odigrala jednu od najlošijih utakmica ove sezone, a plasman u osminu finala izgubila je već u prvim minutama drugog poluvremena, kada je imala zaostatak od 30 poena.

Nakon početnog vodstva Bosne od 4:0 domaći košarkaši su preuzeli igru i kontrolirali rezultat do kraja meča. Sarajevska ekipa odigrala je loše u odbrani, a uz katastrofalan procenat šuta za tri poena, te početničkim greškama u odlučujućim momentima, "podarila" je domaćim košarkašima ubjedljivu prednost od 16 poena nakon prvih 20 minuta igre.

Početak drugog poluvremena donio je seriju poena Gran Canarie, koja je zahvaljujući dvjema tehničkim greškama Bosne u 25. minuti došla do prednosti od 30 poena (60:30).

Bosna je tek u posljednjih 15 minuta uspjela da se oslobodi pritiska i u 35. minuti je smanjila zaostatak na 17 poena, ali nije imala snage za bolji rezultat.

Najefikasniji kod Bosne bili su Williams sa 19 i Ikonić sa 15 poena, dok je u dresu Gran Canarije najbolji bio David sa 23 poena