Euroliga
0

U finalu Olympiacos i Barcelona

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Olympiacosa pobijedili su Partizan sa 83-80 nakon produžetka u drugoj polufinalnoj utakmici Final Foura koji se igra u Parizu i tako izborili finale protiv Barcelone.

Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj su oba sastava imala svoje prilike za slavlje i u kojoj se prednost konstantno izmjenjvala s jedne na drugu stranu.

Bolje je utakmicu otvorio Partizan koji je u četvrtoj minuti nakon zakucavanja Aleksa Marića poveo 10-2, ali postepeno je Olypiacos počeo hvatati korak, pa je tako prva četvrtina zavšila vodstvom Partizana 17-15. Na poluvrijeme se potom otišlo s prednošću Olympiacosa 33-28, a u posljednju trećinu s izjednačenih 52-52.

U posljednje trenutke regularnog dijela susreta Partizan je ušao s vodstvom 67-65 nakon polaganja Boa McCalebba 6.8 sekundi prije kraja, da bi potom nakon promašene trice Miloša Teodosića loptu pod obručem uhvatio Josh Childress i zakucao ju za poravnanje.

Imao je potom Partizan i šut za pobjedu, ali šut McCaleba iza linije za tri poena nije pronaša svoj cilj.

U produžetku se Olympiacos uspio odvojiti na pet koševa prednosti (75-70) u drugoj minuti, ali se srpski sastav nije predavao i posljednje se sekunde nakon dvaju pogođenih slobodnih bacanja Teodosića ušlo s vodstvo Olympiacosa 83-80. Imao je potom Aleksandar Rašić i priliku s linije za tri poena donijeti novi produžetak, ali je promašio i slavlje grčke momčadi moglo je početi.

Najbolji strijelac kod pobjedničke momčadi bio je Linas Kleiza s 19 koševa, a Litavac je također uhvatio 11 lopti pod obručima. Teodosić je zabio 17 koševa, a Josh Childress je zabio također 17 uz 5 skokova. Hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić odigrao je za Olympiacos tek dvije minute, bez statističkog učinka.

Kod Partizana se najviše istaknuo Bo McCaleb s 21 košem i 4 asistencije, dok su jako dobro odigrali i Aleks Marić (17 koševa uz 8 skokova) i Jan Vesely (13 koševa uz 10 skokova).

Euroliga, Final Four, polufinale:

Barcelona – CSKA 64-54 (29-21) Olympiacos – Partizan 83-80, nakon produžetka (33-28)