Memorijalni turnir "Amna Fazlić"
0

U finalu igraju Čelik i Alba Iulia

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Memorijalni turnir u čast nesretno stradale Amne Fazlić, počeo je danas u gradskoj "Areni Zenica" sa početkom u 17 sati, a prvom polufinalnom utakmicom, otvorile su ga ekipe rumunske ekipe Alba Iulia i ekipa Medveščaka iz Zagreba.

U prvoj utakmici, ekipa Albe Iulia porazila je Medveščak rezultatom 58:49 (19:12; 6:15, 20:11; 13:11) i time se plasirala u finale ovog turnira.

U drugom polufinalnom susretu snage su odmjerile košarkašice domaćeg Čelika i košarkašice Jagodine iz Srbije.

U prvoj četvrtini susreta Zeničanke su igrale otvoreno te upisale 18 poena dok je ekipa iz Srbije ostala na 13 poena. Sjajan presing u završnici druge četvrtine odvele su košarkašice Čelika na 20 poena, a na pauzu su otišle sa prednošću od 12 poena (38:26). Treća četvrtina nije bila ništa drugačija od prethodno odigrane dvije četvrtine gdje su košarkašice Čelika ponovo dominirale parketom i upisale dodatnih 20 poena, dok su gošće upisale pet poena manje (58:41).

U završnici ovog susreta košarkašice Jagodine pružile su jači otpor domaćim košarkašicama, ali on nije bio dovoljan za pobjedu, tako da je ekipa Čelika drugi finalista memorijalnog turnira, koja je na kraju meča sa Jagodinom slavila sa 82:60.

Najbolje u redovima Čelika bile su Lejla Bejtić sa 15 koševa, te Zvjezdana Gagić sa 10 upisanih poena. Kod ekipe Jagodine najviše koševa su postigle Bojana Stevanović (19), te Marija Kovačić i Nataša Đorđević (15).

Ovo je već treći tradicionalni memorijalni turnir koji ekipa Čelika organizuje u čast svoje nesretno stradale košarkašice Amne Fazlić.