Košarka
5

UŽIVO / U-17 SP: BiH - Južna Koreja

Piše: O. T.
U 3. kolu grupe D Svjetskog prvenstva za kadete reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv Južne Koreje, a videoprijenos uživo možete gledati na našem portalu.

Kadeti BiH su u prva dva kola upisali pobjedu i poraz, dok je Južna Koreja ostvarila dvije pobjede. Izabranici selektora Josipa Pandže su savladali Dominikansku Republiku rezultatom 84:59, a onda su poraženi od Francuske rezultatom 84:65.

Južna Koreja je rezultatom 90:84 u 1. kolu nakon produžetaka savladala Francusku, dok je u 2. kolu slavila protiv Dominikanske Republike (77:71).

Za reprezentaciju BiH nastupaju Adi Alikadić, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Aljoša Janković, Drago Cvitanović, Miladin Vlačić, Amer Barukčija, Lazar Mutić, Srđan Kočić, Vedran Mirković, Emir Bačvić i Džanan Musa.

U osminu finala putuju svi timovi iz sve četiri grupe. Naša grupa (D) ide na grupu C, a igra se po sistemu da četvrtoplasirani tim jedne grupe ide na prvoplasirani tim grupe sa kojom se "križa", trećeplasirani ide na drugoplasiranog...

BiH je trenutno treća i ako ostanemo na tom mjestu igrat ćemo protiv drugoplasiranog tima grupe C, a to je Kina. Prva reprezentacija u grupi C nakon tri odigrana kola je Kanada, druga je spomenuta Kina, a onda slijede Australija i Finska.

Utakmica BiH – Južna Koreja počinje u 21:00 sati.

Tabela grupe D:

  1. Južna Koreja 4
  2. Francuska 3
  3. Bosna i Hercegovina 3
  4. Dominikanska Republika 2