Košarka
0

Tuzlaci ovaj vikend putuju u Grude

FENA
U 5. kolu Prvenstva BiH košarkaši tuzlanske Sloboda Dite putuju na gostovanje u Grude, gdje ih dočekuje istoimena ekipa.

Trener Slobode Senad Muminović smatra da nema slabih protivnika i da se u svaku utakmicu mora ući maksimalno angažirano kako bi se došlo do pobjede.

"Grude su nam po pravilu nezgodan protivnik i uvijek smo teško izlazili na kraj s njima. Očekujem tešku utakmicu pogotovo što je ova ekipa izgubila tri zadnje utakmice i u susretu s nama će tražiti priliku da poprave dosadašnji učinak. Ritam igranja utakmica subota-utorak-subota malo otežava stvari, malo je vremena za oporavak ekipe i veću pripremu, ali kako je svima tako je i nama. Nadam se dobroj igri i maksimalnom zalaganju, pa da nastavimo i održimo ovaj pobjednički niz koji smo počeli", pojasnio je Muminović.

Što se tiče zdravstvenog stanja igrača, manje povrede imali su Lerić, Velimirović i Peršić ali problema s njihovim nastupom u Grudama ne bi trebalo biti. Sa laganim treninzima počeo je i Marković, pa bi se i on uskoro trebao pridružiti ekipi.

Ekipa na put u Grude kreće već sutra gdje će imati i jedan trening pred utakmicu.

Utakmica protiv ekipe Gruda igra se u nedjelju, 2. novembra od 18 sati u sportskoj dvorani u Grudama.