Košarka
42

Turski juniori osvojili Evropsko prvenstvo u košarci

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Juniorska košarkaška reprezentacija Turske je osvojila Evropsko prvenstvo u Latviji. Selekcija Turske je bila bolja od Hrvatske i slavili su rezultatom 81-74.

Osim prve četvrtine koja je završila u korist Hrvatske 22-16, Turska je u potpunosti bila bolja i zaslužila zlatnu medalju. Hrvati su se jako dobro držali sve do kraja treće i početka četvrte četvrtine, no tada Turci s nekoliko trica odlaze na nedostižnu razliku. Turska je u završnicu ušla s komotnih devet poena razlike i istu je do kraja zadržala bez većih problema.

Lovro Mazalin ubacio je 15 poena i uhvatio osam skokova, Paolo Marinelli je pridodao 14 uz čak šest izgubljenih lopti, dok je Marko Arapović zabio 10 uz 11 skokova. Kenan Sipahi je bio nezaustavljiv kod Turaka s 19 poena i šest asistencija, no cijela je ekipa odigrala jako dobro, a to govori i podatak da su koševe postigli svi koji su igrali osim Egemena Güvena.

Recimo i da se trećim mjestom okitila Španija, koja je tricom dvije sekunde prije kraja svladala domaćina Latviju 57-56.

EP košarkaša do 18 godina - finale:

Turska - Hrvatska 81-74  

za 3. mjesto

Španija - Latvija 57-56