Košarka
0

Trinaesta pobjeda Clevelanda zaredom

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Košarkaši Cleveland Cavaliersa nastavljaju pohod regularnim dijelom NBA sezone, a posebno su motivisani protiv najjačih suparnika u ligi.

U četvrtak su kao domaćini pobijedili Orlando 115-106, te sada imaju 4-0 ove sezone protiv Orlanda i LA Lakersa, dvije ekipe iz prošlogodišnjeg finala.

Tamo je definitivno bilo mjesta za Cleveland, ali su ostali iznenađeni mogućnostima baš Orlanda u finalu Istoka. Taj poraz jako boli LeBrona Jamesa i ostale igrače Clevelanda, pa su uvijek iznova spremni za "osvetu" protiv tima s Floride.

Odlični LeBron James je opet bio predvodnik svega dobrog u Cavsima, a utakmicu je završio sa 32 poena, osam skokova i 13 asistencija i bio najzaslužniji što je njegova ekipa upisala trinaestu pobjedu zaredom. Imao je sjajnu pratnju u Hicksonu koji je ubacio 20 poena, te Shaqu O'Nealu koji je 10 uz šest skokova.

Iznenađujuće je sa čak 111-92 San Antonio pobijedio Denver, koji je igrao u kompletnom sastavu, sa Carmelom Anthonyjem i Chaunceyjem Billupsom.

Svaku od četiri četvrtine su dobili košarkaši San Antonija, koji su tako postepeno povećavali prednost i na kraju se zadovoljili sa +19. Pobjeda je za Spurse time veća jer Tony Parker nije igrao zbog povrede, a u glavnim rolama nisu bili Duncan i Ginobili. Prednjačili su George Hill (17 poena, šest skokova, četiri asistencije) i DeJuan Blair (17 poena i devet skokova).

U NBA ligi slijede dva dana pauze, potom nedjeljna All Stars utakmica u Dallasu, pa još jedan dan odmora i od utorka nastavak sezone. 

NBA liga, četvrtak:

Cleveland - Orlando 115-106 (James 32p, 8s, 13a, Hickson 20p / Howard 19p, 11s) Denver - San Antonio 92-111 (Nene 20p, 9s / Hill 17p, 6s, 4a, Blair 17p, 9s)

NBA