Košarka
0

Trener Denvera, George Karl trener godine

Totalsport
George Karl (Foto: AFP)
George Karl (Foto: AFP)
Košarkaški trener NBA ekipe Denver Nuggetsa George Karl proglašen je, po prvi put u svojoj 30-godišnjoj karijeri, najboljim trenerom sezone.

Iako bi nagradu zasigurno mijenjao za priliku da odigra sedmu odlučujuću utakmicu prvog kruga doigravanja protiv Golden State Warriorsa, Karl je u potpunosti zaslužio osvojiti ovo priznanje.

Nakon uvodne 32 utakmice regularnog dijela sezone (17-15 omjer pobjeda i poraza) Denver nije izgledao kao ekipa koja će u doigravanje ući s treće pozicije, no nakon što je nastupila 2013. godina Nuggetsi su postali jedna od najboljih ekipa lige. U narednih 50 utakmica Denver je pobijedio u njih 40, te je izborio sjajnu treću poziciju za doigravanje na Zapadu.

No povrede Danila Gallinarija, Tyja Lawsona i Kennetha Farieda u završnici regularnog dijela sezone prilično su poljuljale Karlov brod. Iako su se njih dvojica vratila u doigravanju, Denver je nakon šest utakmica poražen od Golden Statea.

Karl (62) je u konačnici slavio s 404 boda, dok je drugoplasirani Erik Spoelstra (Miami Heat) dobio svega 190, a Mike Woodson (New York) 127 bodova.

"Velika je čast biti izabran za najboljeg trenera sezone. U ligi vjerojatno ima 10 do 15 drugih trenera koji zaslužuju svaku pohvalu, ali drago mi je da sam i ja došao na red za osvajanje prestižne nagrade", rekao je Karl.

Prije Denvera, koji je preuzeo uoči sezone 2004/2005, Karl je bio trener Clevelanda, Golden Statea, Seattlea i Milwaukeeja. U karijeri je Karl ostvario omjer pobjeda i poraza 1131-756, dok je kao trener Nuggetsa trenutno na omjeru 423-257.