Košarka
0

Trener 76ersa podnio ostavku

Klix.ba
Larry Brown
Larry Brown
Larry Brown, trener Philadelphia 76ersa, podnio je ostavku nakon šest sezona provedenih na čelu te ekipe.

"Mislim da je vrijeme da se u klub dovede neko osvježenje", izjavio je 62-godišnji Brown koji je priznao da o ostavci razmišlja još od ispadanja 76ersa iz doigravanja.

Brown, inače član Kuće Slavnih, mogao bi tražiti posao u Clevelandu i Houstonu, koji su trenutačno bez trenera. Od ranije je poznato da je Rudy Tomjanovich, bivši trener Houstona, napustio klub zbog zdravstvenih problema, dok je ekipa Clevelanda imala trenerskih problema cijele prošle sezone. 76ersi su također oslobodili Browna od klauzule ugovora prema kojoj nije mogao voditi nijedan NBA klub ako ih prijevremeno napusti. Brown je imao da odradi još dvije godine ugora.

U svojoj bogatoj NBA trenerskoj karijeri, trener Brown je bio na čelu Denver Nuggetsa, Indiana Pacersa, San Antonio Spursa, New Jersey Netsa te Los Angeles Clippersa. Također će biti trener najnovijeg Dream Teama.

LeBron James, za kojeg se očekuje da će biti prvi pick Cavaliersa na ovogodišnjem draftu, je rekao da bi bio sretan ako Brown završi u Clevelandu. Pored Browna, glavni kandidat za tu stolicu je i bivši trener New York Knicksa, Jeff Van Gundy.

NBA