Košarka
59

Treća utakmica na SP: Bh. kadeti igraju protiv Južne Koreje

Piše: Edin Isanović
Kadetska košarkaška reprezentacija BiH igra večeras u Zaragozi treću utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Protivnik je Južna Koreja.

Nakon pobjede nad Dominikanskom Republikom izabranici Josipa Pandže poraženi su u subotu od Francuske rezultatom 84:65.

U okršaju s Trikolorima bh. kadeti su pružili blijedu partiju. Stoga će dojam pokušati popraviti u okršaju s Južnom Korejom koja ima dvije pobjede.

U dvoboju s Francuzima posebno su bile loše prva i treća četvrtina. Vjerujemo kako je stručni štab našeg državnog tima uoči pogreške koje će pokušati otkloniti.

Koliko je neugodan rival bh. tima najbolje govori podatak da su u prvom kolu ,nakon produžetka, uspjeli savladati Francusku.

No, bez obzira na ishod meča u osminu finala putuju svi timovi iz sve četiri grupe. Grupa D u kojoj igra BiH ide na grupu C. Igra se po sistemu da četvrtoplasirani tim jedne grupe ide na prvoplasirani tim grupe sa kojom se "križa", trećeplasirani ide na drugoplasiranog.

BiH je trenutno treća i ako ostanemo na tom mjestu igrat ćemo protiv drugoplasiranog tima grupe C, a to je trenutno Kina. U grupi C igraju Kanada, Kina, Finska i Australija.

Uatkmica BiH – Južna Koreja počinje u 21 sat.

Tabela grupe D:

  1. Južna Koreja 4
  2. Francuska 3
  3. Bosna i Hercegovina 3
  4. Dominikanska Republika 2