Košarka
0

Tracy McGrady mijenja broj dresa

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Američki košarkaš Tracy McGrady (30), zvijezda NBA tima Houston Rocketsa, odlučio se na promjenu broja dresa radi promocije svog humanitarnog rada.

McGrady će tako svoj dosadašnji dres s brojem 1 prepustiti novopridošlom pojačanju tima iz LA Lakersa, Trevoru Arizi, dok će on sam uzeti dres s brojem 3.

McGrady je već nosio broj 3 na leđima i to u srednjoj školi, a sada će na taj način promovisati svoj humanitarni rad u regiji Darfur u Sudanu, kao i dokumentarni film snimljen 2007. godine kada je tamošnji posjetio izbjeglički logor.

Dokumantarni film naziva “3 cilja” počet će se prikazivati od ove jeseni, a sam naziv filma odnosi se na tri cilja kojima je posvećen, miru, zaštiti i kažnjavanju. McGrady je za humanitarni projekt u Darfuru donirao oko 75.000 dolara.

Inače, sam košaraš propustio je veći dio prošle sezone radi povrede lijevog koljena zadobijene u februaru. Doktori predviđaju da će mu za potpuni oporavak trebati do 12 mjeseci. Prošle je sezone McGrady u 35 odigranih utakmica imao prosjek od 15.6 koševa, 4.4 skoka i 5 asistencija, a ukupno je u karijeri na prosjeku od 22.1 koša, 6.1 skokova i 4.7 asistencija.