Košarka
195

Trabzonspor pod vodstvom Nenada Markovića ostvario najveći uspjeh u historiji kluba

Piše: Edin Isanović
Košarkaši Trabzonspora, koje sa klupe sjajno vodi bh. stručnjak Nenad Marković, pobijedili su sinoć ruski Avtodor u četvrtfinalu EuroChallengea rezultatom 100:73 i plasirali se među četiri najbolje ekipe ovog takmičenja (slavili 2:0 u pobjedama). Ovo je najveći uspjeh u historiji turskog kluba.

Najefikasniji igrač Trabzonspora bio je Novica Veličković koji je svojevremeno nosio dres Partizana i Real Madrida. Postigao je 14 poena.

Popularni Neno svojim košarkaškim znanjem uspio je preporoditi Trabzonspor koji pruža odlične partije. Za ovaj klub nastupa i bh. reprezentativac Andrija Stipanović.

"U poređenju sa situacijom koju sam zatekao kada sam došao, ovo je veliki uspjeh. Prvo smo sebi dali zadatak da kao prvi iz grupe prođemo dalje. Ostvarili smo cilj i bili smo u grupi sa Eniseyem našeg Kikanovića i dvije belgijske ekipe Monsom i Antwerpenom. Težili smo da budemo prvi u grupi kako bismo u četvrtfinalu imali treću utakmice na domaćem parketu jer se igra na dvije pobjede. Sve se složilo i uspjeli smo savladati kvalitetnu rusku ekipu Avtodor sa 2:0 i ući u Final Four koji je bio velika želja svih nas u klubu, pogotovo našeg najvećeg sponzora Medical Parka“, kazao je Marković za Klix.ba.

Jedan od najboljih košarkaša koje je BiH ikada imala kaže kako ekipa sada ima puno samopouzdanja.

"Sada želimo biti prvi u Final Fouru i ispisati historiju grada koji je puno poznatiji po nogometu. Ipak, i košarka postaje sve popularnija u Trabzonu“, zaključio je popularni Neno.

Final Four EuroChallenga igra se od 24. do 26. aprila, ali još uvijek nije poznato gdje.