Košarka
1

Thunder savladao Magic nakon dva produžetka: Durant i Westbrook ušli u historiju

Piše: E. B.
Oklahoma City Thunder je savladao Orlando Magic u gostima rezultatom 139:136 nakon dva produžetka, a briljirali su Kevin Durant i Russell Westbrook.

Oklahoma City je zaostajao čak 18 poena, ali posljednju četvrtinu je riješio u svoju korist s 42:24, a trojkom Westbrooka otišlo se u prvi produžetak.

Činilo se da će Thunder odnijeti pobjedu, no sa zvukom sirene Victor Oladipo, koji je susret završio s triple-doubleom (21 poen, 13 skokova, 10 asistencija), susret odvodi u drugi produžetak, no domaćini više nisu imali snage za pobjedu.

Westbrook je ubacio 48 poena uz 11 skokova i osam asistencija, a Durant 43 poena uz 12 skokova.

"Rado bih vam rekao da vježbam ove šuteve svaki dan, ali ne vježbam. Srećom, ulazili su i sretan sam zbog toga", izjavio je Westbrook, koji je pogodio nekoliko veoma važnih šuteva u ovom meču.

Ovo nije prvi put da su superstarovi Thundera ubacili po 40 i više poena. Prije više od tri godine, 19. februara 2012. protiv Denvera Durant je ubacio 51 poen, a Westbrook 40, tako da su ušli u historiju kao prvi duo koji je taj poduhvat napravio dva puta u regularnoj sezoni.

Posljednji put dva saigrača koja su ubacila po 40 i više poena su Michael Jordan i Scottie Pippen, koji su 18. februara 1996. godine protiv Indiane ubacili 44 i 40 poena.