Košarka
0

The Truth odlučio: Paul Pierce igra svoju posljednju sezonu u karijeri

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što se nedavno Kevin Garnett oprostio od košarke, njegov saigrač iz slavnih dana Bostona Paul Pierce je objavio kako će on to učiniti na kraju ove sezone.

The Truth, kako ga je prozvao veliki Shaquille O'Neal, je najavio "kobeovsku" oproštajnu sezonu na portalu "The Players Tribune" na kojem NBA zvijezde objavljuju važne stvari. Posljednja od velikih vijesti na tom portalu bila je prelazak Kevina Duranta u Golden State.

"To je to, moja posljednja sezona. Vrijeme je da se povučem iz košarke.

Kao i kod svake teške odluke, mislim da se moraš pomiriti sam sa sobom. Pomirio sam se s tim da idem u penziju, ali ostalo je goriva u meni za još jednu vožnju. Za još jednu sezonu. Još jednu priliku.

S Clippersima, u gradu u kojem sam odrastao, osjećam da imam tu priliku. Gladni smo. Želimo osvojiti naslov.

Nakon 18 godina u NBA-u teško je povjerovati da ću igrati u svakoj dvorani posljednji put. Uživat ću u svakom treningu, svakoj vožnji autobusom, svakom zajedničkom ručku s ekipom, svakom istrčavanju kroz tunel prije utakmice. Učinit ću svoj dio kako bih pomogao svojoj ekipi da dođemo do našeg cilja", poručio je Pierce, koji će u penziju otići u dresu Los Angeles Clippersa.

Pierceova posljednja sezona neće sigurno biti spektakularna poput Kobeove, ali definitivno će u bostonskom TD Gardenu 5. februara 2017. godine nastati pravo ludilo kada Clippersi gostuju.

Te nedjelje od 18 sati prema našem vremenu Pierce će posljednji put stati pred navijače kojima je dao 15 godina života i titulu u sezoni 2007/2008.

U 18 sezona u NBA ligi Pierce je odigrao 1.318 utakmica, a postigao je 26.316 poena od kojih 24.021 u dresu Celticsa.