Košarka
12

The Denver Post analizirao bh. centra: Nijedan igrač Nuggetsa nije motiviran više od Jusufa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Novinar The Denver Posta Cristopher Dempsey, koji intenzivno prati dešavanja u NBA timu Denver Nuggetsima, analizirao je igru Jusufa Nurkića tokom pripremnih mečeva na prijateljskom turniru u Makedoniji.

Dempsey je pratio utakmice protiv Belgije i Crne Gore, od kojih je reprezentacija Bosne i Hercegovine gubila, te utakmicu protiv Makedonije u kojoj je naš tim slavio. Novinar The Denver Posta je također dao svoje mišljenje o generalnoj formi i stanju našeg reprezentativca, ističući da Nurkić ima najveći motiv od svih igrača Nuggetsa.

"Nijedan igrač Nuggetsa nije više motiviran da okrene situaciju u drugom smjeru od Jusufa Nurkića koji je u sezoni 2015/16. imao problema s povredama i raštrkanim vremenom igranja. Nurkić nije gubio vrijeme u nastojanju da pokaže koliko je motiviran" piše Dempsey koji dodaje da je Nurkić cijelo proljeće i početak ljeta proveo vježbajući u teretani.

Nurkić je odradio sjajnu debitantsku sezonu po dolasku u Denver i želi vratiti tu formu, smatra Dempsey. Nurkić je od pet odigrao tri pripremne utakmice za BiH i imao je prosjek od 17 poena, 6,6 skokova, 2,3 asistencije, 2 blokade i 1,3 ukradene lopte. Uspješnost njegovog šuta iz igre iznosila je 51 posto, dok je uspješnost šuta sa linije za slobodna bacanja iznosila 52 posto.

"Njegova kondicija je mnogo napredovala i ističe se iznad svega. Trčao je i naprijed i nazad, učestovao u odbrani i tranziciji. Treneri Nuggetsa će biti sretni kada vide da njegova snaga nije manja", piše Dempsey uz poseban naglasak na defanzivnu igru koju smatra Nurkićevim odličnim oružjem.