Reprezentativac Srbije za FIBA-u
5

Teodosić: Svaka ekipa sa Mirzom Teletovićem je veoma opasna

Klix.ba
Miloš Teodosić
Miloš Teodosić
Srbijanski reprezentativac Miloš Teodosić je u razgovoru za zvaničnu internet stranicu Međunarodne košarkaške federacija (FIBA) pohvalio kapitena bh. košarkaške reprezentacije Mirzu Teletovića.

Playmaker Orlova kazao je kako je njegova reprezentacija autsajder na predstojećem Evropskom košarkaškom prvenstvu u Sloveniji.

"Ne možemo otići na Eurobasket sa namjerom da ćemo osvojiti medalju jer nismo pokazali snagu u kvalifikacijama. Sada smo autsajderi i na terenu moramo pokazati koliko smo jaki. Naš cilj je odlazak na Svjetsko prvenstvo i mislim da to možemo postići", kazao je Teodosić koji je pomogao Srbiji da dođe do srebrene medalje na Euobasketu u Poljskoj 2009. godine.

Teodostić je prvi strijelac Srbije u kvalifikacijama sa 12,4 poena po utakmici i vodeći asistent reprezenatcije sa 4,9 asistenacija po utakmici.

"Najveći razlog našeg podbačaja u kvalifikacijama je to što nismo bili mentalno spremni", dodao je Teodosić.

Srbija se nalazi u grupi B sa Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Makedonijom, Litvanijom i Latvijom.

"Mislim da se nalazimo u najtežoj grupi. Neće biti lako sa svim bivšim jugoslavenskim republikama. Bit će veoma teško", tvrdi srbijanski plejmejker.

"BiH je veoma opasna reprezentacija. Svaki tim u kojem je Mirza Teletović je opasan tim. Makedonci su na prošlom prvenstvu pokazali koliko su jaki sa Boom McCalebbom i Perom Antićem", kazao je Teodosić.