Košarka
0

Teletović u finalu Španskog Superkupa

Totalsport
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Košarkaši Caje Laboral su prvi finalisti Španskog košarkaškog Superkupa. Izabranici Duška Ivanovića su pobijedili ekipu Bilbao Basket rezultatom 93-88.

Ekipa Caje je tokom cijelog susreta imala prednost koja je u jednom trenutku iznosila i velikih 20 poena, da bi se u zadnjoj četvrtini ekipa Bilbao Basket vratila i u zadnjoj četvrtini prišla na samo tri poena razlike, ali do kraja utakmice Caja je i pored velikog napora domaćih igrača i ogromnog pritiska domaćih navijača, uspjela izdržati i zasluženo proći u finale Španskog košarkaškog Superkupa.

U redovima pobjedničke ekipe najviše se istakao Brad Oleson sa 23 poena, uz to četiri asistencije i četiri skoka. Bosanskohercegovački reprezentativac u redovima Caje Laboral Mirza Teletović je imao relativno mirnu noć kad je u pitanju broj poena, obzirom da je ubacio svega sedam poena i tri skoka.

Kod ekipe Bilbao Basket najviše se istakao bivši reprezentativac Hrvatske Marko Banić sa ubačenih 16 poena i 3 skoka. Caja Laboral u finalu Španskog košarkaškog Superkupa čeka pobjednika duela FC Barcelona Regal i Real Madrida.

Španski košarkaški Superkup, polufinale:

Basket Bilbao – Caja Laboral 88-93

FC Barcelona Regal – Real Madrid (kasnije)