Košarka
56

Teletović: Supruga je preuzela brigu o blizancima kako bih ja bio spreman za utakmice

Piše: D. B.
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Američki novinar Lenn Robbins intervjuisao je bh. košarkaškog reprezentativca i člana Brooklyn Netsa Mirzu Teletovića te je s njim razgovarao o njegovoj djeci, samopouzdanju, treneru Netsa, kao i o njegovoj igri na parketu.

Poznato je da je Mirza otac sedmomjesečnih blizanaca, ali se njegova supruga brine da naš reprezentativac uvijek ima dovoljno vremena i prostora za odmor.

"Spavam dovoljno. Proveo sam cijelo ljeto igrajući za reprezentaciju, tako da se moram odmoriti. Moja supruga je 'profesionalac' s djecom, ona ih čuva i brine se o njima kako bih ja mogao otići u drugu sobu spavati, odmoriti se i biti spreman za narednu utakmicu", izjavio je Teletović.

On je tokom prošle sezone i početkom aktuelne pokazao da može pogađati iz daljine i da može biti u konstantno dobroj formi, ali i da može odlično igrati u odbrani. Istakao je da je pun samopouzdranja.

"Spreman sam za ovu godinu. Prošle godine nisam igrao dovoljno, ali sam imao mnogo samopouzdanja. Sada možete samo zamisliti koliko samopouzdanja imam ove godine i koliko sam spreman za igru. Veoma sam uzbuđen zbog nove sezone", rekao je bh. reprezentativac i član Brooklyn Netsa.

U ovoj je sezoni pokazao da je spreman za sve izazove u NBA ligi.

"Tokom ljeta sam se spremao za novu sezonu i razmišljao o stvarima koje trebam napraviti ove godine, trudio sam se i veoma sam uzbuđen", kazao je Teletović.

Govorio je i o treneru Lionelu Hollinsu.

"On je trener koji ima mnogo iskustva, koji zna šta želi od igrača i koji mnogo očekuje. Morate biti mentalno spremni ukoliko želite uspjeti", jasan je bio sjajni košarkaš.

Kako je rekao, spreman je dokazati da nije samo odličan šuter.

"Svi znaju da sam dobar šuter, ali ne znaju da znam kontrolisati loptu ispod koša i još mnogo drugih stvari. Radio sam i vježbao tokom ljeta. Od mene se očekivalo samo da šutiram, ali ja mogu raditi još mnogo stvari i spreman sam to pokazati", rekao je Teletović.

Za kraj je otkrio šta bi volio da navijači pričaju o njemu i Netsima kada razgovaraju o prošloj sezoni.

"Volio bih da pričaju kako sam se borio i pomagao ekipi da pobjeđuje. Također, volio bih da kažu da je naša ekipa uradila sve što je mogla fizički i mentalno da pobijedi", završio je Teletović.