Košarka
20

Teletović nakon rekorda: Samopouzdanje je najvažnije

FENA
Mirza Teletović (Foto: AFP)
Mirza Teletović (Foto: AFP)
Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović nakon što dugo je čekao šansu, ove sezone igra sve više u Brooklyn Netsima i sada je Dallasu ubacio 34 poena, što njegov rekord u NBA.

"Samopouzdanje je veoma važno, sa njime je lakše pogađati šuteve, kretati se po terenu i raditi bilo šta", kazao je Teletović, koji je u drugoj četvrtini postigao čak 24 poena.

"Mislim da je veoma važno da čovjek bude strpljiv i da čeka svoj trenutak. Moraš da budeš spreman kada te pozovu, pošto u suprotnom ne možeš da uradiš ništa".

Teletović je pogodio sedam trojki iz 11 pokušaja (12/18 iz igre), a ukupno je upisao 34 poena i šest skokova. Mirza je zaslužio i pohvale trenera Jasona Kidda.

"Njegova radna etika je fascinantna, ne pojavi se samo na utakmici kako bi šutirao, radi ekstremno naporno na svakoj utakmici. Veliko priznanje treba odati i saigračima, koji vjeruju u njega".

Playmaker Netsa Deron Williams kazao je da ova partija pokazuje kakav je u stvari Teletović igrač.

"Definitivno je prošle sezone bio frustriran jer nije mnogo igrao. U Evropi je dugo bio jedan od najboljih igrača i logično je da mu je nedostatak minuta malo pogodio ego. Osjećao je da može da doprinese ekipi, a nije dobijao šansu. Sada kada je dobija, maksimalno je koristi", smatra Williams.