Bh. reprezentativac u odličnoj formi
0

Teletović: Saigrači su mi rekli da u utakmici radim što i na treningu

Klix.ba
Mirza Teletović bilježi sve bolje partije u dresu NBA tima Brooklyn Nets. U samo nekoliko sedmica, situacija za bh. reprezentativca se naglo promijenila. Kako je izjavio za američke medije, u teškom periodu koji je iza njega, mnogo su mu pomogli saigrači.

Teletović je trenutno jedan od najpopularnijih igrača Netsa. Navijači ga vole, mediji traže izjave, a saigrači Gerald Wallace, Keith Bogans, Reggie Evans... mu pomažu u adaptaciji. Upravo oni su bili oslonac našem reprezentativcu dok je tim vodio Avery Johnson, koji mu baš i nije davao mnogo prilika.

"Razgovarali su sa mnom, govorili mi da budem spreman i da pokažem ono što pokazujem na treningu", kazao je Teletović.

U osmominutnom intervjuu za portal Netsdaily.com, Jablaničanin je kazao kako igrači igraju sa mnogo više povjerenja pod trenerskom palicom P. J. Carlesima. Teletović je kazao i kako je nakon dolaska u NBA razgovarao sa mnogim evropskim igračima koji su mu rekli da bude strpljiv i čeka svoju šansu.

"Svi su imali poteškoća u prvoj godini. Potrebno je nekoliko mjeseci da usvojiš ofanzivna i defanzivna pravila. Ali, kad prođe određeni period, znam da ću više moći pomoći timu", dodao je Teletović.

Kapiten bh. košarkaških Zmajeva također je govorio i o prijateljstvu sa saigračem Tokom Shengelijom.

"On i ja imamo mnogo sličnosti. Zajedno smo igrali u Španiji. Ove godine sam igrao protiv njega u utakmici reprezentacija BiH i Gruzije. Pričao sam s njim i Zazom Pachulijom prije utakmice. Toko je dobar momak. Mnogo mi pomaže", kazao je Teletović između ostalog.