Košarka
131

Teletović: Nisam izabrao da umalo umrem kako bih se izvukao od igranja

Klix.ba
Mirza Teletović (Foto: Klix.ba)
Mirza Teletović (Foto: Klix.ba)
Mirza Teletović neće nastupiti za reprezentaciju BiH na ovogodišnjem Eurobasketu jer, kako je danas potvrdio, to je su iz Phoenix Sunsa tražili od njega.

"Od svoje 17. godine igram za reprezentaciju i nikad me nije interesovalo koliko ima novca, gdje će biti pripreme, ko će igrati. Da selektor pozove 10 kadeta i mene, ja bih se odazvao i igrao. Ovo nije moja odluka, već sam jednostavno primoran propustiti Euro", napisao je Teletović.

"Phoenix je pristao na sve moje uslove i oni mene vide kao investiciju i jednostavno žele da me imaju u rosteru. Pokušao sam ih ubijediti kako je Euro dobar za mene, kako bih povratio formu, imao utakmica prije početka sezone, a rekli su samo kako ću i sa njima imati dovoljan broj utakmica. Borio sam se za plasman na Euro, igrao kvalifikacije i svi su vidjeli koliko mi je to bitno i meni je jako žao, jer nisam birao bolest, ona se jednostavno desila", stoji u Teletovićevom obraćanju navijačima.

"Nisam izabrao da umalo umrem kako bih se izvukao od igranja. Morate shvatiti da je nastup na Euru velika stvar za mene, jer ja volim svoju zemlju i volim košarku, ali nekad ne utičemo na sve što se dešava okolo nas...", napisao je Mirza na kraju.