Košarka
1.2k

Teletović donirao opremu za fiskulturnu salu i jedan kabinet Zavodu Mjedenica

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i krilni centar Milwaukee Bucksa Mirza Teletović donirao je Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica opremu za fiskulturnu salu i opremu za kabinet predmeta Kultura življenja.

Teletović je ranije u nekoliko navrata samoinicijativno pružao pomoć Zavodu Mjedenica koji broji 200 korisnika.

"Mirza je veliki prijatelj našeg Zavoda i ovo je po ko zna koji put da pomaže rad naše ustanove. On se vrlo često samoinicijativno odazove i napravi neke akcije, pomoći, neke stvari kojima obraduje našu djecu. Ovaj put donirao je opremu za fiskulturnu salu i opremu za kabinet predmeta Kulutra življenja u kojem se djeca uče o osamostaljivanju za život" izjavio je direktor Zavoda Mjedenica Selmir Hadžić.

Naš najbolji košarkaš je pred početak 2016. godine djeci Zavoda poklonio novogodišnje poklone te im se javio putem videolinka, a onda ih je u maju ove godine i posjetio.

"On rado navrati kod nas. Prošle godine smo imali jedno iznenađenje od njega kada je obezbijedio paketiće za naše korisnike, poslao je Djeda Mraza a onda se putem videolinka javio svima", rekao je Hadžić.

Zavod Mjedenica broji 200 korisnika gdje spadaju djeca u vrtiću, osnovnoj školi i radionicama za radnu okupaciju.