Košarka
0

Sutra utakmica između Slobode Dita i Igokee Partizan

FENA
Košarkaši Sloboda Dite sutra se u, sklopu 11. kola Lige 8, sastaju sa ekipom Igokee Partizan.

"Sutrašnja utakmica može dosta toga odlučiti kada je u pitanju naš plasman među četiri najbolje ekipe u BiH," rekao je trener Sloboda Dite Senad Muminović na današnjoj konferenciji za novinare.

"Možda je dobro što ključ željenog uspjeha držimo u svojim rukama i što se sve otvara našim dobrim igrama i pobjedama. Utakmica protiv Igokee je prva od tih koje bi trebali dobiti da bi ostvarili četvrtu poziciju i plasirali se u završnicu. Igokea je jedan od favorita za prvaka države ali mi igramo kući i tražit ćemo šansu da borbenom i jakom obranom pokušamo savladati protivnika. Vjerujem da će utakmica biti vrlo teška pogotovo što imamo problema u ekipi. Mirza Hrnčić nije trenirao zbog povrede i tek se sinoć priključio saigračima. I pored tih problema pokušat ćemo velikom borbenošću svih igrača da dobijemo ovaj susret," pojasnio je Muminović.

Košarkaš Miodrag Tanasilović kazao je kako ih u sutrašnjoj utakmici zanima samo pobjeda.

"To možemo napraviti uz maksimalno zalaganje svakog od nas i uz podršku naše publike", kazao je Tanasilović, pozivajući ljubitelje košarke i sve navijače da im pomognu u ostvarenju postavljenog cilja a mi ćemo dati sve od sebe.

Utakmica protiv ekipe Igokea Partizan igra se u sutra u velikoj dvorani Mejdana s početkom u 19 sati.