Košarka
0

Sutra poznat bh. prvak u košarci

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Trećom finalnom utakmicom ekipa Bosne ASA BH Telecoma i Igokee Partizana sutra se završava košarkaška sezona u Bosni i Hercegovini.

Nakon pobjede u Sarajevu (84:79) i poraza u Aleksandrovcu (80:78), "Studenti" će u majstorici pokušati još jednom savladati Igokeu i pred domaćom publikom osvojiti naslov.

Kapiten Bosne Edin Bavčić na pres-konferenciji je istakao, da njegovu ekipu očekuje susret sezone koji odlučuje o tituli.

"Svi igači su svjesni značaja utakmice. Znamo šta nas očekuje, maksimalno smo spremni, učinit ćemo sve da osvojimo titulu. Ključ pobjede mogli bi biti naši navijači, koje pozivam da nam u što većem broju pomognu, da bismo na kraju zajedno slavili", kazao je Bavčić.

Košarkašima Bosne ovo je peto uzastopno finale u prvenstvu i četvrta majstorica u Sarajevu. Statistika ne ide u prilog sarajevskog kluba, jer su titulu osvoili samo 2006., nakon što su u Skenderiji dva puta poraženi od ekipe Širokog.

Odlučujući susret proglašen je događajem visokog rizika, zbog čega je Uprava Bosne poduzela sve korake da organizacija bude besprijekorna.

Prema riječima direktora Bosne Admira Bukve, održan je sastanak s predstavnicima MUP-a i zaštitarske agencije Gama.

"S obzirom na loša iskustva iz prvog susreta u Skenderiji i događanja na rukometnoj utakmici BiH - Mađarska, predstavnici MUP-a dali su nam izričite naredbe, koje moramo da prenesemo javnosti. Obavještavamo gledaoce i navijače da će biti zabranjeno unošenje svih tvrdih predmeta u dvoranu, kao i da će mjere sigurnosti biti rigorozne", kazao je Bukva, koji je pohvalio domaćine za organizaciju drugog susreta u Aleksandrovcu.

Susret Bosna ASA BHT - Igokea Partizan igrat će se u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderija u 20.00 sati.