Košarka
7

Sutra počinje Beko S.ketch Street Basketball 2015.

Sponzorisani članak
U subotu počinje "Beko S.ketch Street Basketball 2015." Na turniru će učestvovati 56 ekipa (224 djece) iz 29 osnovih i srednjih škola.

Nakon registracije ekipa osnovnih škola u 9:00 sati, počinju prvi mečevi u grupnoj fazi takmičenja. Registracija ekipa srednjih škola u konkurenciji do 2. razreda je do 12:30 sati, a u konkurenciji do 4. razreda do 16:00 sati.

Prvi na terenu, postavljenom ispred BBI Centra, će nastupiti osnovci i odigraće prva dva kola po grupama. Između utakmica prvog i drugog kola u konkurenciji dječaka, nastupiće i djevojčice. Nakon osnovaca priliku da igraju dobiće srednjoškolci, prvo u konkurenciji do 2. razreda, a poslije i u konkurenciji do 4. razreda srednje škole.

Detaljan raspored mečeva možete preuzeti na www.sketch.ba/kosarka i na https://www.facebook.com/BekoSketchStreetBasketball.

Marketing agencija B40, petu godinu za redom, organizuje projekat "Beko S.ketch Street Basketball", turnir u "uličnoj košarci" za osnovce i srednjoškolce, a od ove godine pored Sarajeva, osnovci i srednjoškolci će se takmičiti i u Banjoj Luci (26.-30.09.2015.) i Mostaru (10.-14.10.2015.).

Svi učesnici će dobiti poklone kompanija Beko, Happy, Privredna banka Sarajevo i MultiSola. Najbolje ekipe u sve tri konkurencije i ove godine će osvojiti vrijedne nagrade, uređaje kompanije Beko, za svoje škole.

Tokom svih pet dana takmičenja biće postavljen i dječiji košarkaški teren, tako da će i oni najmlađi imati priliku da se zabave na platou BBI Centra. Za dobro raspoloženje, uz kvalitetnu muziku i simpatične komentare, i ove godine brinut će se DJ Nane. U pauzama između mečeva osnovci će imati priliku isprobati inovativnu edukativnu platformu, Osnovna.ba, koja pomaže učenicima viših razreda osnovnih škola da brže i bolje nauče, razumiju i savladaju gradivo.

Projekat podržali: Beko, Happy, MultiSola, Privredna banka Sarajevo, Eti, Osnovna.ba, Adidas, i SportLife. Medijski pokrovitelji: RSG i Antena Sarajevo, Hayat TV, Klix.ba, Oslobođenje, SCsport.ba, Metromedia i BBI Centar.