Košarka
0

Sunsi pobjedom nad Spursima osigurali playoff

Klix.ba
Stephon Marbury u zagrljaju sa suigračem Jakeom Voskuhlom
Stephon Marbury u zagrljaju sa suigračem Jakeom Voskuhlom
Više nema nepoznanica, trijumfom nad liderom Zapadne konferencije Phoenix je postao posljednja momčad koja je osigurala nastup u doigravanju.

Još su tri dana ostala do kraja regularnog dijela sezone, i sve ekipe koje će učestvovati u post-sezoni su poznate. Posljednja momčad koja si je osigurala doigravanje je ekipa iz Arizone, koja je na domaćem terenu pobjedila favoriziranu momčad San Antonio Spursa, te zauzela posljednje osmo mjesto u doigravanju.

Shawn Marion je dao 24 poena dok je Stephon Marbury imao 23 sa 10 asistencija, a pod njihovim vodstvom Sunsi su prekinuli niz Spursa od 11 pobjeda zaredom. Krajnji rezultat utakmice je bio 92-85, a u prvoj rundi playoffa će se vjerovatno susresti upravo sa San Antoniom. Ova ekipa iz Texasa, iako je izgubila utakmicu, i dalje drži prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Rezultati:

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 107:98 Minnesota Wolves - Chicago Bulls 119:95 Portland Trail Blazers - L.A.Lakers 101:99 Miami Heat - Boston Celtics 86:94 Philadelphia 76ers - New Orleans Hornets 89:94 Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 107:110

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 92:85

NBA