Košarka
11

Sunsi pobijedili Hawkse u dramatičnoj završnici, Teletović postigao šest poena

Piše: D. B.
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Phoenix Sunsi su u sinoćnjoj utakmici pobijedili Atalanta Hawkse rezultatom 98:95. Bh. košarkaš Mirza Teletović postigao je šest poena za Sunse.

Sunsi su savladali Hawkse u posljednjim trenucima utakmic i to zahvaljujući Archieju Goodwinu, koji je pogodio trojku 0,1 sekundu prije kraja utakmice. Ovom pobjedom je ekipa Phoenixa prekinula niz od šest poraza.

Prva četvrtina je pripala Sunsima rezultatom 29:23, a onda su u drugoj postigli 19 poena, tri više od Hawksa. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 48:39.

Treća četvrtina je bila poprilično izjednačena, košarkaši Phoenixa ubacili 26, a košarkaši Atalante 25 poen. Međutim, posljednji period je pripao Hawksima koji su postigli 31 poen, dok su Sunsi ostali 24. Na samom kraju utakmice je rezultat bio neriješen 95:95, a onda je Goodwin postigao trojku 0,1 sekundu prije kraja i donio pobjedu Phoenixu, rezultatom 98:95.

Bh. košarkaš Mirza Teletović proveo je nešto više od 14 minuta na parketu, upisao je šest poena i tri defanzivna skoka.

Sunse je do pobjede predvodio Goodwin sa 24 poena, dok je najefikasniji u redovima Hawksa bio Kent Bazemore sa 21 postignutim poenom.