Košarka
229

Sulejmanović sjajan u Barceloni: Jedva čekam da budem na raspolaganju reprezentaciji BiH

Piše: D. B.
Dvadesetogodišnji bh. košarkaš Emir Sulejmanović pruža odlične partije za B ekipu španske Barcelone. S njim smo razgovarali o dosadašnjim igrama, reprezentaciji BiH, njegovim kolegama i privatnom životu.

Emiru odlično ide u Barceloni gdje pokazuje raskoš svog talenta.

"Od početka nove sezone pa do sada mogu reći da sam zadovoljan svojom igrom. Naravno, uvijek može bolje, pokušavam se poboljšati na treninzima. Tokom cijele ljetne pauze sam trenirao individualno, radio na fizičkoj spremi s trenerom Osmanom Handžićem, dok sam s loptom radio uz nadzor trenera Sabahudina Bašovića. Rezultati su vidljivi, imam prosjek od 12,6 poena i 9,4 skoka po utakmici", izjavio je Sulejmanović za portal Klix.ba.

On je u Barceloni od 2013. godine i zadovoljan je onim što je dosad ostvario.

"Moglo je bolje, ali sam uglavnom zadovoljan. Ipak, neophodno je da nastavim raditi na detaljima, da se razvijam i polako napredujem", rekao je dvadesetogodišnji košarkaš.

Nažalost, prave prilike u prvom timu Barce još uvijek nema.

"Odlučio sam ići težim putem i nisam dobio pravu priliku u prvoj ekipi. Ipak, time se bavi trener, on odlučuje ko igra, a ko ne. Moje je da radim i da uvijek budem spreman za tu šansu, ako se ukaže. U posljednjoj sam godini ugovora s Barcelonom", kazao je Sulejmanović.

U julu će steći pravo nastupa za reprezentaciju BiH, što je čekao veoma dugo.

"Nadam se da je poslije dugog čekanja napokon došlo vrijeme te da ću 13. jula sa 21 navršenom godinom steći pravo nastupa za BiH. Nadam se da će papirologija dotad biti završena. Iskreno se radujem tome i jedva čekam da budem na raspolaganju selektoru", istakao je naš sagovornik.

Kadetska reprezentacija BiH je prošle godine postala prvak Evrope, što dovoljno govori o kvalitetu mladih košarkaša.

"Ta medalja je dokaz da se radi dobro s mladim igračima, da ova zemlja ima budućnost. Trebamo nastaviti da se trudimo, jer se rad uvijek isplati. Naravno, potrebna je i sreća", dodao je Sulejmanović.

Živjeti u Barceloni je pravi užitak.

"Život u Barceloni je dobar, šetam, odmaram. Zaista je lijepo", izjavio je Emir.

Poznato je da je on vatreni navijač FK Sarajevo. Kada je riječ o aktuelnoj sezoni, on je optimističan.

"Bilo je uspona i padova u jesenjem dijelu prvenstva, ali vjerujem da će ove godine osvojiti duplu krunu", završio je Sulejmanović.