Košarka
0

"Studenti" dočekuju Crvenu zvezdu

FENA
Košarkaši Bosna ASA BHT u prvom susretu 20. kola regionalne NLB lige sutra dočekuju Crvenu zvezdu.

Nakon mini serije od dvije pobjede nad Budućnosti i FMP-om, "studenti" s optimizmom očekuju duel s drugoplasiranom ekipom na tabeli i jednim od favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Trener Vlada Vukoičić smatra da ne treba robovati epitetima favorita ili autsajdera, ali ističe da je Zvezda u ovom trenutku sigurno jedna od najkvalitetnjih ekipa u regionu.

"Posljednja dva susreta su izgubili u finišu. Očekujem da će ih to dodatno mobilisati da se protiv nas pokušaju iskupiti. Naša šansa je pozitivna serija, kojom smo vratili samopouzdanje. Iako smo oslabljeni neigranjem Seida Hajrića vjerujem da će se ostatak tima dodatno motivisati kako bismo uz podršku publike ostvarili novu pobjedu“, kazao je Vukoičić.

Nakon uspješne operacije u Rijeci Hajrić će pauzirati mjesec dana, zbog čega je uprava kluba na njegovoj poziciji angažovala Kemala Avdića, koji je s Bosnom potpisao troipogodišnji ugovor, a debitovat će već u susretu protiv Crvene zvezde.

Utakmica Bosna ASA BHT - Crvena zvezda, koja će se igrati u petak u 20.15 sati u dvorani "Mirza Delibašić", proglašena je susretom visokog rizika zbog čega će publici biti zabranjeno unošenje tvrdih predmeta u dvoranu.