Košarka
0

Stockton i Malone odigrali možda posljednju utakmicu zajedno

Klix.ba
Sacramento Kingsi su postali prva momčad koja je izborila drugu rundu playoffa nakon četvrte pobjede nad ekipom iz Salt Lake Citya.

U petoj utakmici njihovog dvoboja u prvoj rundi doigravanja, Sacramento Kingsi su uvjerljivo pobjedili Utah Jazz, te sa ukupnim rezultatom od 4-1 izborili plasman u drugoj rundi, u kojem bi se trebali susresti sa pobjednikom iz duela Dallasa i Portlanda. Sacramento je pobjedio rezultatom 111-91, u utakmici koja je najvjerovatnije bila posljednja utakmica možda najvećeg dua svih vremena, Johna Stocktona i Karla Malonea.

"Vrlo sam blizu odluci o prekidu karijere. No, sada sam još uvijek pod dojmom poraza i moram prespavati ovu noć", izjavio je razočarani 41-godišnji Stockton nakon utakmice. Karl Malone je za razliku od Stocktona dao do znanja da namjerava igrati i sljedeće sezone, nakon što je prihvatio poziv da igra u najnovijem Dream Teamu, ali još uvijek nije sigurno hoće li nastaviti u ekipi iz Utaha, te je iskazao želju da igra za šampionsku ekipu. San Antonio Spursi i Los Angeles Lakersi su ekipe koje se u zadnje vrijeme najčešće spominju.

Rezultati:

ISTOK Philadelphia (3) - (2) New Orleans 91:93 Detroit (2) - (3) Orlando 98:67

ZAPAD Dallas (3) - (2) Portland 99:103 Sacramento (4) - (1) Utah 111:91

NBA