Košarka
0

Spursi poveli protiv Dallasa, Celticsi na korak do polufinala

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Pogotkom sa zvukom sirene Paul Pierce donio je pobjedu Boston Celticsima na gostovanju kod Miami Heata 100:98. Celticsi vode 3:0 u seriji prvog kruga NBA doigravanja i od konferencijskog polufinala dijeli ih još samo jedna pobjeda.

Pierce je utakmicu završio s 32 poena i 8 skokova, Ray Allen je ubacio 25 poena, dok je u redovima Miami najraspoloženiji bio Dwyane Wade s 34 koša i 8 asistencija.

Na Zapadu San Antonio je na domaćem terenu savladao Dallas 94:90 i poveo 2:1 u seriji. Junak utakmice bio je Argentinac Emanuel Ginobili koji je završnicu utakmice odigrao sa slomljenim nosom.

Naime, na početku treće četvrtine Dirk Nowitzki je nenamjerno laktom pogodio Ginobilija u nos, no Argentinac se vratio u igru i u posljednjoj četvrtini ubacio 11 od svojih 15 koševa.

Tim Duncan bio je prvi strijelac Spursa s 25 koševa, dok je kod Dallasa Nowitzki ubacio 35 poena.

Raritet utakmice je činjenica da Spursi nisu ubacili niti jednu tricu iz sedam pokušaja. U posljednjih deset godina u play-offu odigrane su tek četiri utakmice u kojima je pobjedu slavila ekipa bez ubačenog šuta za tri poena.

U trećoj sinoćnjoj utakmici Utah je iskoristila prednost domaćeg terena svladavši Denver 105:93 za vodstvo 2:1 u seriji.

Istočna konferencija:

Miami Heat (5) - Boston Celtics (4) 98:100 (Boston vodi 3:0 u seriji na četiri pobjede)

Zapadna konferencija:

Utah Jazz (5) - Denver Nuggets (4) 105:93 (Utah vodi 2:1 u seriji na četiri pobjede)

San Antonio Spurs (7) - Dallas Mavericks (2) 94:90

(San Antonio vodi 2:1 u seriji na četiri pobjede)