Košarka
0

Sparsi saznali protivnike u grupi juniorske Eurolige

FENA
Košarkaši Sparsa iz Sarajeva, koji su u sezoni 2011/12. uspješno nastupili na juniorskoj Euroligi i plasirali se na finalni turnir takmičenja u Londonu, saznali su imena protivnika na kvalifikacionom turniru koji se i ove godine igra u Rimu.

Sparsi će, pored već poznatog rivala, ekipe Stella Azzura, u grupi igrati protiv italijanskog Virtusa iz Siene i Bayerna iz Münchena, dok će u drugoj grupi igrati Cibona, Cajasol, Armani i Virtus Roma, saopćeno je iz Sparsa.

Sarajevski tim u Rimu će nastupiti s jednom od najmlađih ekipa, a član juniorskog tima SPARS-a Nermin Kurtović vjeruje da njegov tim može ponoviti prošlogodišnji uspjeh.

"Nadam se da ćemo biti približno dobri kao prošle godine, a očekivanja su velika. Moramo igrati dobro od prve utakmice pa do kraja turnira. Bit će teško, ali puni smo samopouzdanja i nadamo se prvom mjestu", izjavio je Kurtović.

Sparsi će na kvalifikacionom turniru Eurolige u Rimu učestvovati od 27. do 29. decembra ove godine. Na prošlosezonskom finalnom turniru u Londonu, košarkaši Sparsa Nedim Buza i Đoko Šalić izabrani su u idelnu petorku turnira.