Slavlje na ulicama
0

Španski košarkaši u Madridu slavili s 5.000 navijača

Totalsport
(Foto: Reuters)
Španski košarkaški reprezentativci na madridskoj Plazi de Callao proslavili su odbranjeni naslov evropskih prvaka s pet hiljada okupljenih navijača.

Premda je Makedonce po povratku u Skopje više navijača dočekalo samo na aerodromu, a ukupno ih je na dočeku bilo nekoliko desetina hiljada, Španci se nisu bunili. Oni su svoje navijače navikli na naslove.

Proslava je svejedno bila vesela i koloritna. Na trg su prvaci stigli u otvorenom autobusu, nakon čega se pjevalo i slavilo, zalijevalo šampanjcem, dok je Serge Ibaka pokazao svoje savršene trbušne mišiće.

"Ovo je jedan od najljepših dana u mom životu", rekao je naturalizirani Kongoanac iz Oklahoma City Thundera, koji je na dan finalne utakmice proslavio 22. rođendan.

Navijače koji su službeno najboljem igraču Eurobasketa Juanu Carlosu Navarru klicali "MVP, MVP...", pozdravio je kapiten Pau Gasol.

"Iskoristit ću priliku i zahvaliti ljudima koji baš nisu viđeni na televiziji, koji nose obične bijele majice a pomažu nam mjesecima. Neka za ovu pobjedu i oni dobiju barem djelić zasluga", rekao je centar LA Lakersa aludiravši na pomoćne trenere, masere, ljekare i ostale članove stručnog stožera.

Jedan od njih, fizioterapeut Jose, oduševio je publiku svojim specifičnim plesom. Marca je izvijestila da su pokreti njegovih bokova enigma za većinu smrtnika. Baš kao što je igra španske reprezentacije za ostatak Evrope i svijeta izuzev Dream Teama.