Bet-at-home uručio statue
0

Spahija proglašen najboljim trenerom, Šarić najvećom nadom

Sarajevo-x.com
Nakon glasanja čitatelja i saradnika portala Kosarka.hr, pod generalnim pokroviteljstvom internetske kladionice Bet-at-home, po četvrti puta su nagrađeni laureati izbora "Košarkaš.hr sezone"

Entuzijazam portala Košarka.hr, koji već četvrtu godinu za redom dodjeljuju nagrade za najbolje hrvatske košarkaške ambasadore, prepoznao je i Bet-at-home. Upravo je Bet-at-home generalni pokrovitelj izbora koji za cilj prije svega ima popularizaciju hrvatske košarke.

Na prigodnoj i ugodno posjećenoj svečanosti U Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu nastavljena je jedna lijepa tradicija, ali ove sezone saradnicima i korisnicima portala Košarka.hr zaista nije bilo lako odlučiti kome dodijeliti svoje glasove.

Konkurencija je bila žestoka, jer hrvatski su internacionalci prošle sezone ostavili dubok trag u svojim klubovima. Ipak, neke su zvijezde zasjale jače. Ponajprije Marko Banić, ljubimac navijača Atletic Bilbaa i statistički prvi centar najjače lige u Evropi, kojem je nagradu za najboljeg košarkaša u minuloj sezoni uručio direktor marketinga Bet-at-homea Bruno Markanović.

"Znajući o kakvoj se konkurenciji radi, ovaj izbor stvarno ima težinu. Velika je čast primiti ovu nagradu. Nadam se da ću nastaviti pružati dobre igre i u klubu, ali pogotovu u dresu reprezentacije. Imao sam dosta odmora, i jedva čekam početak priprema. Vrijeme je da napravimo nešto veliko, rezultat kakav nam godinama nedostaje", rekao je hrvatski reprezentativac Banić i zahvalio se Bet-at-homeu na uručenoj statui.

Najboljim trenerom je proglašen Neven Spahija, čovjek koji je nakon dugih 19 godina čekanja hrvatske trenere vratio među osvajače evropskih kupova. Po drugi puta Šibenčanin je uzeo i nagradu za najuspješnijeg hrvatskog stratega.

"Za mene niti je bilo, niti će biti većeg priznanja od ovog", izjavio je Spahija, osvajač Eurocupa s Valencijom, koja će zahvaljujući njemu po drugi puta u svojoj historiji nastupiti u Euroligi. Pokazalo se ipak da su Spahijine ambicije veće od onih Valencijinih. Od Španije se rastao u ljubavi i produžio za Tursku. Fenerbahče definitivno nudi ono što Spahiji treba. Bivši hrvatski selektor s Eurobasketa 2005, u Turskoj će svakako bodriti i hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

"Posebno želim reprezentaciji uspjeh u Turskoj i da se košarka vrati na put koji svi očekuju", dodao je.

Apsolutna vladarica hrvatske košarke i dalje je Anđa Jelavić, koja je nagradu primila četvrti put u nizu.

"Zahvaljujem na nagradi, a ne bi bilo nezasluženo ni da je moja saigračica Jelena Ivezić bila proglašena najboljom. Jedino, smatram da bi dogodine statua trebala biti u obliku žene", našalila se playmakerica Gospića koja je svoj klub predvodila do historijskog uspjeha. Košarkašice Gospića uzele su trostruku krunu sa savršenim omjerom, a Jelavić je proglašena i najboljom asistenticom Eurolige.

Najveća košarkaška nada također je šibenskog kova. Iako ga nikada nije trenirao, Neven Spahija pun je riječi hvale za 16-godišnjeg Darija Šarića. Svojim izvedbama ovaj simpatični Šibenčanin skrenuo je na sebe pažnju najvećih evropskih klubova.

Iako još uvijek u kadetskom uzrastu, Šarić je proglašen najtalentiranijim košarkašem na neslužbenom juniorskom Svjetskom prvenstvu, a prošle je sezone uspješno igrao u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te je sa samo 15 godina debitirao u NLB ligi.

"Zahvaljujem portalu Kosarka.hr, Bet-at-homeu, zahvaljujem i svim trenerima u reprezentaciji i u mom klubu Zagrebu. Ova će mi nagrada definitivno biti poticaj za daljnji rad", kazao je Dario.