Košarka
0

Sloboda traži pobjedu protiv Igokee

FENA
Foto: KK Sloboda
Foto: KK Sloboda
Košarkaši Slobode u srijedu u Tuzli dočekuju Igokeu u okviru drugog kola Lige za prvaka muškog košarkaškog prvenstva BiH.

Tuzlaci se nadaju da će u sutrašnjem meču doći do prve pobjede u završnici prvenstva, a u goste im dolazi jedina momčad koja je u prvom dijelu prvenstva slavila u Tuzli.

U odnosu na taj susret Igokea je dovela šest novih košarkaša.

"Među novim igračima su i tri Amerikanca od kojih su dvojica igrali u Grčkoj. Lako su pobijedili pojačanog Zrinjskog tako da smo svjesni koliko su jaki. Ipak, za kratko vrijeme teško je uigrati novu ekipu, pa u tome vidimo šansu", kazao je trener Slobode Senad Muminović na konferenciji za novinare.

Nastup kapitena Tuzlaka Miralema Halilovića pod znakom je pitanja nakon povrede koju je zadobio u prvom kolu u Širokom Brijegu. No, u ekipu se vraća oporavljeni Dejan Jeftić, navodi se na web stranici tuzlanskog kluba.

"Za razliku od drugih ekipa, rotiramo najviše šest-sedam igrača. Svaki od njih mora dati dvocifren rezultat da bismo pobijedili", izjavio je Muminović.

Susret između Slobode i Igokee bit će odigran u dvorani Mejdan 31. marta u 19.30 sati.

Preostala dva meča drugog kola na rasporedu su večeras, a sastaju se Bosna ASA BH Telecom - Zrinjski HT Mostar (18.00) i Čapljina Lasta - Široki TT Kabeli (19.00).