Košarka
0

Sloboda Dita sutra dočekuje ekipu Hercegovca

FENA
Uoči sutrašnje utakmice između Sloboda Dite i Hercegovca, koja se igra u sklopu 14. kola Prvenstva BiH, danas su predstavnici Slobode Dite održali konferenciju za novinare.

Kako je tom prigodom istaknuto, kraća pauza, koju su tuzlanski košarkaši imali oko novogodišnjih praznika, iskorištena je za podizanje kondicije i snage, a nekoliko posljednjih dana se radilo na pripremi za susret sa Hercegovcem.

"Hercegovac se grčevito bori za opstanak i može biti vrlo opasan ako se protivnik opusti. Moramo ih ozbiljno shvatiti i maksimalno angažirani ući u utakmicu. Ako sutra odigramo kao što smo igrali nekoliko posljednjih kola, ne bi trebalo biti problema što se tiče rezultata. Igramo na domaćem terenu i očekujem dobru utakmicu uz zalaganje svih mojih momaka", rekao je trener Sloboda Dite Senad Muminović.

Na raspolaganju treneru Muminoviću za susret protiv ekipe Hercegovca za sada su svi igrači.

"Hercegovac je ekipa koja se bori za opstanak u Ligi i vjerujem da će učiniti sve da tu i ostanu. Sastav ekipe im je drugačiji u odnosu na našu prvu utakmicu, doveli su par pojačanja, ali ako maksimalno ozbiljno i borbeno uđemo u ovaj susret, naša pobjeda ne bi smjela izostati", rekao je novinarima košarkaš Sloboda Dite Draško Albijanić.

Utakmica protiv ekipe Hercegovca igra se u 19 sati u velikoj dvorani SKPC Mejdan.