Euroliga
0

Sjajni Teletović s 22 poena vodio Caju do druge pobjede

Totalsport
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Košarkaši Caje Laboral u drugom su kolu Eurolige rezultatom 81:69 bili bolji od italijanske ekipe Cantu.

Caja Laboral je, nakon gostujuće pobjede u Istanbulu protiv Fenerbahčea, došla i do drugog trijumfa. Ovaj put su Španci bili bolji od italijanskog Cantua na svom parketu.

Domaći su se mučili sa protivnikom prvih 30 minuta, na poluvrijeme se otišlo izjednačenim ishodom (44-44), ali je sjajna partija u nastavku, posebice u zadnjoj dionici, bila dovoljna da se ostvari na kraju visoka pobjeda.

Najbolji kod pobjedničke momčadi bio je bh. reprezentativac Mirza Teletović, koji je za 32 minute i 37 sekundi provedenih na parketu ubacio 22 koša, sa pedesetopostotnim procentom šuta za dva i tri poena (5/10 za dva i 3/6 za tri). Imao je i jednu asistenciju, te 3 defanzivna skoka.

Milko Bjelica ubacio je 17, a kod Caje dvoznamenkasti su bili još Thomas Heurtel i Kevin Seraphin. Kod gostiju najbolji je bio Vladimir Micov sa 14, a Marko Ščekić ubacio je 13 poena...

U grupi B Unicaja Malaga je bila bolja od Žalgirisa (85-78), CSKA je u Moskvi nadigrala Brose Basket (94-74), dok je Panathinaikos bio ubjedljiv u Areni protiv Zagreba (62-81).Odigrana je i jedna utakmcia grupe C, Spirou je tijesno, rezultatom 80-79, dobio Efes Pilsen.