Košarka
92

Sjajna noć bh. košarkaša u NBA ligi: Nurkić ubacio 17, a Teletović 14 poena

Piše: S. H.
Nakon dugo vremena Jusuf Nurkić je dobio nešto veću minutažu, te je kao igrač s klupe za 18 minuta postigao 17 poena za svoje Denver Nuggetse uz četiri skoka. Denver je na kraju slavio protiv Washington Wizardsa rezultatom 116:100.

Odlukom trenera Nurkić u prethodnom periodu nije se naigrao za svoje Nuggetse. Minutažu je dobijao na kapaljku, zbog čega je i njegov učinak bio minimalan. Ipak, protiv Wizardsa Nurkić je bio prvo ime susreta ubacivši 17 poena za nešto manje od 18 minuta, te je zajedno sa Harrisom, Arthurom i Augustinom bio najefikasniji u timu.

U ekipi Washingotna izdvojili su se John Wall sa 19 i Otto Porter sa 21 poenom.

Nuggetsi se trenutno nalaze na 10. poziciji Zapadne konferencije, te će se do kraja regularnog dijela sezone boriti sa play off sa Dallasom i ekipom Utah Jazza. U Istočnoj konferenciji Washington je u sličnoj poziciji gdje zauzima također 10. mjesto, a glavni konkurenti za doigravanje su mu Detriot i Chicago Bullsi.

Dobar otpor aktuelnim prvacima NBA lige Golden State Warriorsima pružio je Phoenix u prve tri četvrtine meča, ali su Curry i ekpia u posljednjem dijelu meča ubacili u brzinu više i utakmicu protiv Sunsa riješili u svoju korist rezultatom 123:116.

Uoči posljednje četvrtine Phoenix Sunsi su imali prednost od devet poena nad Warriorsima, ali nevjerovatni Stephen Curry je od ukupno 35 poena, 15 ubacio u posljednjoj četvrtini. Njemu su se pridružili Thompson sa 20 i Speights sa 25 poena.

Kod ekipe Phoenixa najefikasniji je bio Brandon Knight sa 30 poena, Alex Len je dodao 26, Booker 18, a Teletović 14 poena.

Warriorsi su na Zapadnoj konferenciji uvjerljivo prvi i hitaju ka novom rekordu NBA lige po broju pobjeda tokom regularnog dijela sezone, a trenutno ih imaju 54.

S druge strane košarkaši Phoenixa nalaze se na pretposljednjoj 14 poziciji u sezoni za zaborav, sa tek 17 pobjeda.