Play-off za prvaka
0

Široki u punoj Pecari savladao Igokeu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Široki Brijeg je u prvoj utakmici finala play-offa savladao tim Igokee u dvorani Pecara rezultatom 80:68, čime je poveo u seriji koja se igra na tri dobijene utakmice.

Publika, koja je dvoranu Pecera ispunila gotovo do posljednjeg mjesta, mogla je uživati u dobroj utakmici i pobjedi svog tima.

Igokea je nakon prvih koševa Širokobriježana napravila seriju od 8:2 čime su pokazali da neće biti lagan protivnik. Prva četvrtina završena je rezultatom 17:17.

U drugoj četvrtini Široki Brijeg ubacuje u brzinu više. Proradio je i šut za tri poena, pa domaćini uspjevaju otići na 10 koševa razlike. Drugi period igre završen je rezultatom 43:33.

Treća četvrtina počela je dobrom serijom Igokee koja se domaćinu primiče na samo pet poena, ali Štemberger prekida seriju tricom, poslije čega je Široki sigurno odigrao i otišao na 16 poena razlike.

Do kraja utakmice nije bilo većih rezultatskih oscilacija, a Široki Brijeg je utakmicu rutinski priveo kraju za pobjedu od 80:68.

Najefikasniji kod Širokog bili su Mason sa 15 i Longin sa 14 poena, a kod Igokee Đikanović sa 18 i Đerasimović sa 11 poena.

Drugi susret finala na rasporedu je u subotu u Aleksandrovcu.