Košarka
0

Sinovi Michaela Jordana krenuli očevim stopama

Sarajevo-x.com
Sinovi najboljeg košarkaša svih vremena, Michaela Jordana, Jeff i Marcus, privlače veliku medijsku pažnju igrajući u saveznoj državi Illinois za srednju školu Laiolla Academie.

Naravno, više pažnje privlače zbog slavnog oca nego zbog svoje igre, ali prema procjenama američkih stručnjaka obojica su dobri košarkaši i očekuje se da u budućnosti zaigraju u NCAA ligi.

Stariji sin Jeff (188cm), koji igra na poziciji playmakera, će uskoro završiti srednju školu i za njega su već interesovanje pokazali lokalni univerzitet Liolla, kao i mnogo poznatiji Illinois State.

Prema procjenama američkih novinara, Jeff će teško doći do NBA lige.

Mlađi sin Marcus, koji igra drugu srednjoškolsku sezonu je navodno talentovaniji. Trenutno je među pet najboljih igrača druge godine u saveznoj državi Illinois, ali i među 100 najboljih u SAD-u. U dosadašnjoj karijeri Jeff je prosječno postizao 11,4 poena, a Marcus osam.

Da partije koje pružaju u srednjoj školi ne moraju ništa da znače u kasnijoj karijeri pokazao je primjer njihovog oca, koji nije mogao da zaigra za srednjoškolski tim, a postao je najbolji košarkaš u historiji.