Košarka
0

Shaq: Ovo je LeBronova ekipa, pazit ću na to

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najspektakularniji prijelaz u NBA ligi ovog se ljeta dogodio na relaciji Phoenix - Cleveland. Riječ je, dakako, o dolasku Shaquillea O'Neala u momčad Cavaliersa.

Premda ima 37 godina na leđima Shaquille O'Neal je i dalje igrač koji može donijeti prevagu, te se u Clevelandu nadaju da je baš on nedostajao LeBronu Jamesu na putu do prvog naslova NBA prvaka. Ispravnost takvih nadanja tek se treba ostvariti.

O'Neal je uz pompozni party dočekan u Clevelandu, a sam centar je iznimno sretan što je u tom okruženju. Bit će to njegov peti klub u NBA karijeri. Počeo je u Orlandu, nastavio u Los Angeles Lakersima, Miamiju i Phoenixu.

Zanimljivo da je ovim "tradeom" Shaquille postao igrač koji je igrao s tri, nominalno, najbolja košarkaša današnjice - Kobe Bryantom (LA Lakersi), Dwyane Wadeom (Miami) i sada LeBron Jamesom.

  • Dok sam igrao u Lakersima bio sam u naponu snage i Kobe i ja smo vladali situacijom. U Miamiju sam svlačionicu ipak prepustio Wadeu što je bilo logično. Da sam pravilno postupio potvrdilo je finale u kojem nas je tada Wade, praktično sam, odveo do naslova. Sada će biti ista situacija - rekao je Shaq i objasnio:

  • Još sam stariji. Dakle, tu sam da pomažem LeBronu, kao i svi uostalom. Ovo je njegova ekipa.

Shaq je ipak dodao i "koju dobru" za sebe.

  • Iako sam star, nisam prekrižen i gotov, čak štaviše. Osjećam se sjajno i znam da mogu biti od pomoći. LeBron je pravi momčadski igrač i uvijek je sve oko sebe činio boljim. Tako će biti i ove sezone, moramo samo znati pratiti tog majstora - zaključio je Shaq. 
NBA