"Nadaren borac"
0

Shaq O'Neal razmišlja o karijeri u ultimate fightu?

Totalsport
"Shaq je prirodno nadaren borac!", izjavio je Jonathan Burke, trener kombiniranih borilačkih vještina koji proteklih deset godina radi kao kondicijski trener Shaquillea O'Neala.

Iskusni, 37-godišnji košarkaški veteran Phoenix Sunsa, još je jedna u nizu američkih sportskih zvijezda koje tjelesnu formu obožavaju održavati trenirajući borilačke vještine. Prvi je košarkaš koji bi se mogao aktivno početi baviti ultimate fightom.

"Naučio sam ga svemu što se moglo. Vježbamo klasični boks, jiu-jitsu, tajlandski boks i hrvanje. Shaq je u izvrsnoj formi i obožava prirodu borilačkog treninga", izjavio je Burke, u čijoj teretani u Orlandu, gradu u kojem je proveo prve četiri godine NBA karijere (1992.-1996.), Shaq redovno trenira van sezone.

"Zna se dogoditi da radimo 20 različitih elemenata. Svaki od njih odradi s fantastičnim žarom. Ima talenta za borbu daleko više no što bi itko mogao pomisliti."

Na pitanje koje bi bile najjače vrline 216 centimetara i 147 kilograma teškog košarkaša u ringu, Burke je izdvojio ubojito udaranje koljenima i fenomenalan zahvat davljenja straga.

Profesionalno su se u borilačkom ringu dosad okušali Michael Westbrook, bivši NFL igrač koji je pobijedio u svom jedinom meču ultimate fighta, te Marcus Jones, također bivši NFL igrač, koji se nakon penzionisanja počeo aktivno baviti borbama. Pobijedio je u četiri nastupa. Hoće li Shaq biti sljedeći?

"Dok se bavi košarkom, ne. Nakon što završi karijeru? Ko zna? Nikad ne reci nikad!", zaključio je Burke.